Rubriky Výrobky
Jaké mléko je vhodné do kávy?
Mléko se do kávy přidává již dlouhá léta. Někteří z nás by ho bez mléka ani nevypili a jsou zvyklí si svou kávu každý den zjemnit tímto způsobem. Nejznámějšími druhy kávy, v které jsou mléko jsou caffe latte, caffe au lait, flat white nebo třeba cappuccino. Na kávy s mlékem potřebujete jiné hrníčky a sklenice, než třeba ne espresso, a to z jednoho prostého důvodu. Díky mléku káva nabude na objemu a do malého hrníčku an espresso by se vám zkrátka nevlezla. Univerzální na většinu káv s mlékem můžou být hrnky na cappuccino Sklenenyshop.cz.
Přidání kvalitního mléka do kávy snižuje jeho hořkost a může zlepšit jeho chuť. Zejména pokud máte kávu velmi intenzivní, i kapka mléka ji může zlepšit chuť, pokud máte rádi jemnější kávu. Změní se i její konzistence, bude krémovější a sametová.
Jaké mléko je do kávy ale nejlepší?
Většina baristů věří, že nejlepší je plnotučné mléko. Díky němu bude textura kávy velmi bohatá, sametová a krémová. Chuť bude také výrazná a káva se dokonale spojí s tučnou složkou mléka.
Nejoblíbenějším mlékem pro domácí použití bývá však polotučné mléko. Je to z jednoho prostého důvodu. Je lépe dostupné a je o něco levnější. Je tedy ideální pro ty případy, kdy si přidáváte mléko do kávy každý den. Pokud si ale chcete vychutnat opravdové autentické cappuccino jako z kavárny, zvolte raději mléko plnotučné.
Co ale, pokud chcete přidat mléko z rostlinných složek? I to je samozřejmě možné. Dnes je takových mlék na trhu obrovské množství.
Nejběžněji používaná náhražka je asi sójové mléka. Má velmi neutrální a nevýraznou chuť, proto se hodí prakticky do všeho. Díky jeho konzistenci je také nejvhodnější, pokud chcete vytvořit mléčnou pěnu, která je nedílnou součástí třeba latté nebo cappuccina. Dalšími alternativami mohou být mléko mandlové, kokosové, rýžové nebo třeba ovesné.